søndag 24. oktober 2010

Mobil fra Grefsenkollen

Er ikke QRV på HF fra hjemme QTH for tiden. Windommen er tatt ned og trærne den hang i er felt og en kan jo lure på hvorfor? Men HF abstinensen river i kroppen. I dag tok jeg turen opp til Grefsenkollen. Kjørte med Icom 706MKIIG og en monoband pisk fra MFJ på 20M båndet. Det var gode kondisjoner og fant ut jeg gikk ut som bare det. Fikk solid pileup mot meg og etter en times tid var jeg nokså svett. Lengste kontakten var Massachusetts USA.  Kjempegøy, men må finne meg noen løsninger så jeg får kjørt flere bånd.

søndag 17. oktober 2010

QRP for første gang

Enda en nyanskaffelse... En Yaesu FT-817ND. Dette er en QRP tranciver, dvs lav utgangseffekt på bare 5w.  Kan kjøre alle HF bånd i tillegg til 2m/70cm båndene. Har kjørt litt med den hjemmefra og har blitt en del QSOer med europeesike stasjoner. Forsøkte kjøre fra bilen i dag med en monoband pisk for 40M fra MFJ. Det var vanskelig å komme gjennom da det var en contest som pågikk.

søndag 3. oktober 2010

Støy på HF

Forsøkt å få med meg QST LA sending i dag på 80M men lot se ikke gjøre på grunn av kraftig støy. Har så langt ikke greid å lokalisere hvor det kommer fra. Får kontakte post og teletilsynet v/ støykontrollen på nytt, får nesten håpe at det vedvarer slik at de får lokalisert det.  Lar seg høre hele veien fra 0 til 18 Mhz, avtar i styrke høyere i frekvens en kommer. Videoen viser hvordan det høres ut på 80m. Klikk på linken:
 STØY 80M