mandag 25. august 2008

2m testing på bilen


Var ute å testa 2m beamen min i dag. Trodde det kunne være muligheter for tropo så tok en tur opp i høyden og prøvde litt. Hadde med Icom 706 MKIIG og 3el2 beamen fra Vårgårda. Det var nå mest for å teste ut det nye feste til antenna. Virket kjempebra, bare å strekke ut hånda for å snurre beamen rundt. Burde kanskje ha et lengre rør eneste. Så er det jo kjekt med litt oppmerksomhet :) Begynner vel å nærme seg grensen for hva som er sosialt aksebtabelt.

søndag 24. august 2008

2m mobil


Sist det var 2m test kjørte jeg mobilt. Tok med meg den 3 element 2m beam antenna mi og kjørte opp på grefsenkollen. Hadde antenna på siden av bilen på en rørstump, men fikk ikke festa det ordentlig. Snakka med en annen amatør om dette og han presenterte løsningen for meg. Et feste som jeg skrur fast på takstativet og setter røret med beamen på oppi. Det gir også mulighet til å snurre beamen rundt. Kommer med bide fra neste mobil seanse. Folk stopper opp og titter og lurer på hva som foregår :-)

tirsdag 12. august 2008

Ny ultraportabel PC


Ny duppedings i hus! Gjort en bestilling på Komplett.no og det ble en ny liten pc. Det man vel kan kalle ultraportabel med 8,9" skjerm. Pcn er av typen Asus Eee 900, veier mindre enn et kilo. Med winows XP. Ikke den raskeste maskinen jeg har tatt i, men helt grei. Skal bruke den til radioen, til å logge med, kjøre psk31, echolink, skype og slike ting. Størrelsen er genial til å drasse med se ut i felten når jeg er ute å farter med radio. Trådløs nett har den og usb porter. Den har kke vanlig harddisk, men bruker digitalt minekort. Artig og meget portabel sak.

søndag 3. august 2008

Litt fra sommerferie



I juli var vi på besøk i Lyngen i Troms der jeg er oppvokst. Grid Locator KP09ao. Hadde med meg radio, min portable Icom 706MKIIG var med på turen. Hadde med meg en W3DZZ portabel antenne og en 1:2 balun og en masse tråd. W3DZZ antenna ble satt opp med fødepunktet i et rør litt over taket (se bildet) Balunen og tråden ble brukt til å lage en delta loop for 40M. Så var det igang med radio kjøring. Omgitt av høye fjell 1000-1200 meter på begge sider er det ikke noe DX QTH, men oppnådde fine kontakter med lokale helter på 80m og forholdene var nokså gode på 40M, Loopen virket veldig bra og lå ca 1 S-grad over W3DZZ antenna.

lørdag 2. august 2008

Harry tur


I dag var det grått og regnvær så vi bestemte oss for en Harry tur til Svinesund. Veien dit går selvfølgelig forbi Fredrikstad der gotteri butikken ligger. Måtte stoppe der og litt handling ble det. Nytt power til shacken, et Diamond GSV-3000. Testa det umiddelbart etter jeg kom hjem og det virker helt fint :-)